Torsdag, den 28/3, kl. 16-18

Kom på konstworkshops för barn år och experimentera med material och tekniker som keramik, teckning, ansiktsmålning och bakning. Tillsammans bygger vi Sevedsplaneten, en ny värld för växter, djur och människor med nya saker, smaker, lukter och figurer. Workshopen ger möjlighet att på ett lekfullt sätt fantisera om en annan tänkbar värld och reflektera över det vi har på jorden. 

Vad vill du ta med dig till Sevedsplaneten? En hjärtrobot, en flygande sko, en sten från Sevedsplan som minne från jorden? Ta med en leksak eller annan grej som du vill bygga om eller kom som du är och jobba med det som finns på plats. Vi har limpistoler, tejp, ståltråd, färg och annat material. Kom och prova på, fika och lär känna vår konstworkshopverksamhet för barn!

Aktiviteten är kostnadsfri och det finns material och fika på plats. För barn upp till 12 år i vuxens sällskap.   

Vi håller kostnadsfria konstworkshops för barn varannan vecka under hela våren där vi undersöker Sevedsplaneten tillsammans. Våra workshops är en del av projektet Södra Sofielunds Museum som drivs av Skånes konstförening under en tvåårsperiod. Skånes konstförening är en plats för konst och kultur i Malmö, beläget i en före detta textilfabrik i området Seved, Södra Sofielund. Workshopen hålls på både svenska och engelska beroende på vilket språk som behövs användas.

Vår verksamhet presenteras med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet, ABF och med stöd av Region Skåne’s ”Ung kraft”-projektbidrag för att göra unga och unga vuxna delaktiga i kulturlivet.