Är du nyfiken på att uttrycka dig genom film och konst?

Har du en mobiltelefon eller surfplatta som du kan använda till att filma och redigera?

Hösten 2020 genomför Skånes konstförening ett residens med konstnären och filmskaparen Roxy Farhat. I sina konstverk, som rör sig mellan dokumentär, video och performance, utforskar Roxy teman kopplade till antirasism, intersektionell feminism och community. 

15 september–7 november får deltagare möjlighet att arbeta tillsammans med Roxy och utveckla sina kreativa visioner och tekniska kunskaper. 

Med residenset vill vi nå ut till nya konstnärskap och personer som kanske inte har gjort konst förut. Alla är välkomna att ansöka men vi vill även kunna skapa en plattform speciellt för kreativa personer i Malmö som identifierar sig som queer och PoC (People of Color).

Fem personer kommer få möjlighet att delta i det åtta veckor långa residenset. Varje deltagare skapar ett videoverk utifrån temat Framtid & Makt. (Men utforska det hur du vill!) Deltagarna kommer att använda sina egna mobiltelefoner för att filma och redigera.  

Videoverken kommer att ställas ut i en grupputställning på Skånes konstförening i November 2020 tillsammans med etablerade konstnärer från Malmö. Deltagarna betalas ett arvode på 4000 kr

Alla som bor i Malmö och har en mobiltelefon eller surfplatta är välkomna att ansöka!

Ansök här:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfOk0owA_gxW3Cs-XFs8VDzZdmP7bull9N1io2VSQq1ZqP2-Q/viewform

Har du frågor? Skicka ett mejl till info@skaneskonst.se. Skriv “RESIDENCY 2020” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är 31 juli, 2020

Se nedan för detaljerad information!

DETALJERAD INFORMATION

Tid: 15 september–7 november, 2020

Format:

  • 3 gruppworkshoppar med Roxy Farhat
  • 1 individuell handledning med Roxy Farhat
  • Veckovis återkoppling med C. Grace Chang (curator), Albin Hillervik (direktör), and Janneke Schoen (koordinator) 
  • Grupputställning på Skånes konstförening
  • Alla deltagare betalas ett arvode på 4000 kr

Språk:

  • Svenska och/eller engelska beroende på gruppens behov. 

Förutsättningar:

  • Mobiltelefon eller surfplatta med kapacitet att filma och redigera. Skånes konstförening förser deltagarna med nödvändiga appar.
  • Bosatt i Malmö

Tema: Framtid och makt

Vad betyder framtid och makt för dig? Vad vill du att det ska vara? Vad skulle det kunna vara?

Hur känner du inför makt och framtid just nu?

Temat kan användas som utgångspunkt för dit du vill nå med ditt arbete. Det behöver inte handla om att gestalta en bokstavlig berättelse, plats eller tid. Några vill kanske utforska känslor. Andra kommer fokusera på platser i fantasin. Eller så är din ingång en helt annan. Det finns inga rätt eller fel. Vi är här för att hjälpa dig att utforma din vision, få stöd i den kreativa processen och utveckla dina praktiska kunskaper. 

Tillgänglighet och åtgärder kopplade till COVID-19

Vi bryr oss om din hälsa, säkerhet och konstnärliga process. Deltagarna kan välja att arbeta 100% på distans, men vi kommer också att ha ett arbetsrum på Skånes konstförening som är tillägnat projektet. Arbetsrummet kommer att vara tillgängligt under arbetstid. Hiss finns bara några meter till vänster om huvudentrén.

Vi fortsätter att följa alla rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Om rekommendationen är att stänga ner helt och hållet, genomför vi projektet helt och hållet på distans. I det fallet kommer utställningen att göras tillgänglig till publiken i lekfulla digitala format via vår hemsida och våra sociala medier.

Skånes konstförenings utställningar och program genomförs med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet och ABF.