Välkommen på vernissage för vår kommande utställning Izifundo Zikababa med multimedia- och performancekonstnären Mandhla Ndubiwa!

Utställningsperiod: 13 mars – 10 mai (OBS! Utställningen förlängd!)

Inställd*:
Vernissage: 13 mars, kl. 18-21
Artist talk: 14 mars, kl. 15-17

Fri entré

Mandhla (b. 1997; Bulawayo, Zimbabwe, baserad i Berlin och Köln) sammanför experimentell R&B och soul med visuella projektioner och performance i sin konst. Mandhla har nyligen haft ett residens på Sophiensaele i Berlin och kommer att visa en ny serie verk med performance och installation på Skånes konstförening.

I sitt konstnärskap utforskar Mandhla komplexiteter av förkroppsligande, kärlek och migration genom hennes egen transfeminima och ickebinära blick. I utställningen funderar henne över hennes identitets och migrationsbakgrunds många skärningspunkter och betraktar dem som en slags frigörelse. I utställningen blandas teman kopplade till dans, rörelse, genus, längtan, sex, kärlek och häxkraft i olika media. Mandhla skapar en egen form av visuellt berättande genom paralleller mellan zimbabwisk kultur och hennes egna upplevelser från att ha en kropp.

Som politisk och social aktivist är hon en del av BI*PoC-kollektivet DEMASK som strävar efter att skapa säkrare platser i Köln med omnejd för personer som identifierar sig som queer, trans och BI*PoC. Hon studerar för närvarande design vid högskolan Rhein-Waal i Kleve, Tyskland.

Kurator: C. Grace Chang

Skånes konstförenings program och utställningar genomförs med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet och ABF.

Tillgänglighet
Tillgänglig entré till Skånes konstförening finns via hiss några meter till vänster från huvudingången.

*
På grund av Covid 19-viruset är kvällens vernissage av Mandhla Ndubiwas utställning Izifundo Zikababa inställd. Vi kommer istället att ha ett privat evenemang och Mandhlas performance kommer att finnas tillgänglig som en live stream på Skånes konstförenings instagram kl 19 den 13 mars! Konstnärssamtalet den 14 mars ställs också in och kommer att ersättas med en inspelad intervju. Mer information kommer.
Skånes konstförening håller utställningen öppen som planerat under våra ordinarie öppettider. Besök oss denna helg: lör–sön, kl 13–16 eller nästa vecka: ons–fre, kl 13–17.
Vi håller oss uppdaterade om läget förändras och vill påminna om Folkhälsomyndighetens rekommendation om att stanna hemma om man har symptom eller känner sig sjuk.
Ta hand om varandra och hoppas vi ses på Skånes konstförening!

[pdf-light-viewer id=”5037″]