Välkommen till den tredje workshopen om Mitt Seved den 20 mars! 

På onsdag kommer vi att än en gång ta oss ut i Seved och undersöka stadsmiljön, denna gång genom att både samla in och lämna olika spår och avtryck med hjälp av olika tekniker. 

Vad finns det för material och strukturer i Seved och vad berättar de om platsen? Vad finns det för ljud och färger? Vi ska samlas i våra lokaler på Bragegatan 15, kl. 17 för kaffe och fika. Kl. 17.15 går vi sedan ut på gatorna igen och undersöker vårt närområde genom att spela in ljud, göra avgjutningar och teckna av. Det kommer att ta ca. 1 timme beroende på väderlek.  

Vi håller workshops varannan onsdag kl. 17-20 där vi tillsammans undersöker närområdet. Det går att komma till en workshop även om man inte varit med förut. 

Är du ung och intresserad av konst och kultur? Eller sugen på att lära dig nya saker och göra konst själv? Har du en anknytning till Seved och Södra Sofielund, kanske saker att berätta om Seved? Eller vill du upptäcka Seved med oss? Kom och undersöker tillsammans med oss vilka röster som får höras och vilka berättelser och uttryck som får ta plats.

Vi kommer att göra zines, ha skrivar/poesi-verkstad, undersöka konsten som finns på gatorna i Seved, göra DIY textiltryck, rita om kartan för området, testa nya sätt att göra självporträtt, lära oss storytelling, göra avgjutningar, prata om objekt och berättelserna de bär på och smaka på Seved.

Workshops är en del av projektet Södra Sofielunds Museum som drivs av Skånes konstförening under en tvåårsperiod. Följa det på Facebook och Instagram.

Skånes konstförening är en plats för konst och kultur i Malmö, beläget i en före detta textilfabrik i området Seved, Södra Sofielund. Workshopen hålls på svenska och engelska. 

Vår verksamhet presenteras med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet och ABF.