Utställningsperiod: 12 sept–11 okt, 2020
Konstnärssamtal: 12 sept, kl 16.30–18*
*begränsat platsar i galleriet + live streaming via Zoom
https://www.facebook.com/events/324209005356234/

ÖPPETTIDER
Ons–fre: kl 13-17
Lör– sön: kl 13-16
Fri entré

Varför är all reklam så dum? Känner någon igen sig i människorna som visas i bilderna som ska sälja på oss saker – eller spelar det kanske ingen roll när vi shoppar ändå?

Roxy Farhat bjuder i denna separatutställning in betraktaren till en intuitiv och absurd tolkning av det kommersiella bildspråket i det offentliga rummet. I utställningen, som innehåller flera nya verk och en interaktiv installation, bygger Farhat en värld av artificiella bilder, skratt och speglar. Med sina mjuka neonfärger och kusliga upprepningar är verken i Still interested in this image? lika behagliga som groteska.

Farhat hämtar material och inspiration från bildbanker och skapar en väv av video med människor som talar till oss, uttrycker känslor och pockar på vår uppmärksamhet. Bildbanker säljer bilder och videor färdiga att använda i marknadsföring. För att kunna användas till vad som helst är uttrycken och människorna i bilderna allmänna och anonyma. För att inte kunna missförstås är gesterna uppskruvade och överdrivna.

I Farhats videor får människorna ett nytt sammanhang utan produkter eller slogans. Kvar blir ett absurt bildspråk där vi lämnas utan guidning och budskap. Gränserna mellan betraktare och betraktad, mellan konsument och produkt suddas ut.

Curator: C. Grace Chang

BIOGRAFI
Roxy Farhat (f. 1984 i Tehran) arbetar som konstnär och filmskapare. I verk som rör sig mellan dokumentär, videokonst och performance utforskar hon teman kopplade till antirasism, intersektionell feminism och deltagande.Efter sin utbildning vid University of California Los Angeles och Konstfack, Stockholm har hon samarbetat med en rad personer och grupper, såsom konstnären Tara Transitory, komikern och skribenten Kakan Hermansson, The Knife, dramatikern Dimen Abdulla och den ideella ungdomsföreningen HUR, baserad i Malmö.Farhat arbetar för närvarande på en dokumentär långfilm i samarbete med dokumentärfilmaren Göran Hugo Olsson. Filmen, La Société du Spectacle, är baserad på Guy Debords bok från 1967. Delar av filmen visades som en utställning på Örebro Konsthall tidigare i år och beräknas ha premiär år 2021.

TILLGÄNGLIGHET
Tillgänglig entré till Skånes konstförening finns via hiss några meter till vänster från huvudingången. Se Skånes konstförenings hemsida för mer information.

COVID-19
Vi håller oss uppdaterade om Covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.Vi har inget vernissage för utställningen men håller öppet som vanligt från och med 12 september. Vi har handsprit till våra besökare och desinfekterar publika ytor.Vi uppmanar våra besökare att hålla 2 meters avstånd och undvik köer och trängsel samt att stanna hemma vid symtom eller känner sjukdom.

Skånes konstförenings program och utställningar genomförs med stöd av Malmö Stad, Region Skåne, Kulturrådet och ABF.