Lördag 22 februari, kl. 18-20
Skånes konstförening
Bragegatan 15, Malmö

Välkomna på lördag kväll släppet av publikationen till Ikram Abdulkadirs utställning Vi möts i paradiset. Publikationen innehåller hela fotoserien Vi möts i paradiset, inklusive bilder som inte visas i utställningen, samt bidrag från poeten Liban Abdule, Ikram Abdulkadir själv och konstkritikern Matthew Rana. Redaktör och formgivare för publikationen är Naima Bashir från Sakina Magazine.

Utställningen visas till och med 23 februari.

Ikram Abdulkadir (född 1995 i Nairobi) är en Malmöbaserad fotograf och poet som driver Instagramkontot @ikramianism. Abdulkadir var en av finalisterna i Ortens bästa poet 2017. Hennes dikter har publicerats bl a i antologin Revolution Poetry och Mariama Jobes Sannu. Hon har deltagit i Nachla Libres Artist Talks på Botkyrka Konsthall, såväl som i samtal på Göteborgs Konsthall och Hammarkullen Konsthall. Abdulkadirs bilder har publicerats i tidskrifter såsom Vice Arabia, Paletten, Sakina Magazine och VOKS.

Ikram Abdulkadir är 2019 års mottagare av Sven och Ellida Hjorts utställningsstipendium. Stipendiet delas årligen ut av Skånes konstförening till en ung lovande konstnär baserad i Skåne. Hanni Kamaly var den första mottagaren 2017, följt av LealVeileby (konstnärsduo bestående av António Leal och Jesper Veileby) 2018. Mottagaren utses av en grupp tillsatt av Skånes konstförenings styrelse. 2019 års stipendiegrupp bestod av Anna Wahlstedt (tidigare styrelseledamot Skånes konstförening), Jari Malta (Skånes konstförening) och Matthew Rana (konstkritiker för bl a Kunstkritikk och frieze).

Skånes konstförenings verksamhet genomförs med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet och ABF.