OPEN CALL för bidrag till SAKINA Magazine
Deadline 1 oktober!


SAKINAs fjärde utgåva är under produktion, och vi har glädjen att meddela i höst samarbetar vi med Skånes konstförening! Tillsammans med fotografen Ikram Abdulkadir (@ikramianism) håller vi på att skapa det nya numret som kommer att presenteras med ett publikt program och releasefest på Skånes konstförening senare i höst.

SAKINA Magazine startades 2018 och kommer ut med två nummer om året. Tidningens syfte är att skapa en plattform för unga kreativa muslimska kvinnor i Skandinavien och, mer specifikt, en plats där representationen av muslimska kvinnor inte handlar varken om att passa in i en stereotyp eller om att bryta med en. 

Vi söker bidrag från kreativa muslimska kvinnor världen över för att medverka i vårt nästa nummer. Bidragen kan sträcka sig från allt från konst och fotografi till noveller, poesi eller artiklar. Se till att tagga och dela detta med dina kreativa vänner! Deadline är 1 oktober 2020. 

Riktlinjer:
– För unga kreativa muslimska kvinnor, 25 år eller yngre
– Bidragen kan vara allt från konst och fotografi till noveller, poesi eller artiklar
– Alla antagna bidrag betalas ett arvode på 999 sek.
– Deadline är 1 oktober

Medverka
Skicka ett email till sakinamagazine@outlook.com med för- och efternamn, kontaktinformation och din text eller konstverk.

Om du har frågor, maila eller skicka oss ett DM på @sakinamagazine.

Lycka till,
SAKINA

Om samarbetet
Samarbetet mellan Skånes konstförening and SAKINA inleddes när Ikram Abdulkadir tilldelades Sven och Ellida Hjort utställningsstipendium 2019/2020. SAKINA var redaktörer för konstnärspublikationen Vi möts i paradiset som gjordes till Abdulkadirs utställning. Publikationen inkluderade såväl verken som visades på Skånes konstförening som text och poesi av Liban Abdule, Matthew Rana och konstnären själv. Samarbetet möjliggörs genom generöst stöd av Region Skåne Ung Kraft.

Skånes konstförening är en plattform och galleri för konstutställningar, pedagogik och andra kulturevenemang i Seved och drivs med Malmö med stöd från Malmö Stad, Region Skåne, Kulturrådet och ABF.