Workshop
3 april, kl. 17-20
Skånes konstförening, Bragegatan 15

Välkommen till den fjärde workshopen om Mitt Seved! 

På onsdag kommer vi att vara i våra lokaler på Bragegatan 15 och göra olika typer av textiltryck tillsammans! Vad vill du ska synas på t-shirten och vad ska tyget ha för mönster? 

Kom och tryck motiv med hjälp av stenciler, textilpennor och färg på t-shirts! Vi kommer att ha material på plats, men om det är någon speciellt tyg du vill trycka på går det bra att ta med eget. Vi rekommenderar då att det är tvättat och i 100 % bomull.

Vi går tillsammans igenom olika typer av tekniker och sätter sedan igång! 

Vad finns det för bilder, tryck och illustrationer som du vill berätta om Seved eller som du vill ska synas? Vi ses i våra lokaler på Bragegatan 15  (vån 2), kl. 17 för kaffe och fika och sätter sedan igång. Inga förkunskaper behövs och workshopen är gratis.   

Vi håller workshops varannan onsdag kl. 17-20 där vi tillsammans undersöker närområdet. Workshopen är ungdomsorienterad, men alla åldrar är välkomna. Det går att komma till en workshop även om man inte varit med förut. 

OM MITT SEVED
Är du ung och intresserad av konst och kultur? Eller sugen på att lära dig nya saker och göra konst själv? Har du en anknytning till Seved och Södra Sofielund, kanske saker att berätta om Seved? Eller vill du upptäcka Seved med oss? Kom och undersöker tillsammans med oss vilka röster som får höras och vilka berättelser och uttryck som får ta plats. Mitt Seved är en del av Skånes konstförenings konstpedagogiska projekt Södra Sofielunds Museum och har ett ungdomsfokus, men som alla åldrar är välkomna till. 

Vi kommer att göra zines, ha skrivar/poesi-verkstad, undersöka konsten som finns på gatorna i Seved, göra DIY textiltryck, rita om kartan för området, testa nya sätt att göra självporträtt, lära oss storytelling, göra avgjutningar, prata om objekt och berättelserna de bär på och smaka på Seved.

Skånes konstförening är en plats för konst och kultur i Malmö, beläget i en före detta textilfabrik i området Seved, Södra Sofielund. Workshopen hålls på svenska och engelska. 

Vår verksamhet presenteras med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet och ABF.