liminala rum

Fritt deltagande
Begränsat antal platser, anmälan sker till: kristin.y.broberg@gmail.com

Som en del av vår pågående utställning ”Behind the Same Facades” bjuder konstnären Kristin Ylikiiskilä Broberg in till en serie föreläsningar i Simhallsbadets två offentliga bastun. Verkets utgångspunkt är ett utforskande av omklädningsrummet, duschrummet och bastun. Genom föreläsningarna skapas möjlighet till reflektion kring offentliga rum som ständigt etablera gränser mellan privat och offentligt. Gränser som lika ofta omföhandlats. Här ska kroppar, minnen och förväntningar samsas med varandra, såväl som med våtrummets och bastuns egna historier och de ideologier de bär med sig.

Medverkande föreläsare:
Anders P Lundberg är universitetslektor i socialpsykologi på Linnéuniversitet och har doktorerat i sociologi på Lunds universitet. Fälten hans arbete rör sig inom är miljösociologi och religionssociologi.

Jonas Frykman är professor emeritus på avdelningen för etnologi på Lunds universitet. Några av hans intresseområden är fostran och identitesformande strukturer i det svenska samhället, och vilken roll känslor och erfarenheter spelar i sådana processer.
DIS/ORDER är ett researchbaserat och experimentellt kollektiv grundat av landskapsarkitekterna Karin Andersson and Johanna Bratel. Deras arbete försöker utmana och undersöka vad ett inkluderande stadsrum kan vara.

Kristin Ylikiiskilä Broberg är konstnär utbildad inom fri konst på Konstfack och pedagogik på Göteborgs universitet. Henne arbete kretsar kring presentationsformer, dialogskapande och vardagens situationer och objekt.