Konstnärspresentation med Laura Böök
Celsius projects @ Skånes konstförening
Lördag, 22 augusti, kl. 18:00
Bragegatan 15, Malmö
Presentationen är på engelska.
Max 30 personer. Fri entré men förbokning krävs. Förboka din plats här!

I samband med som utställning Gruppen som inte kan sjunga på Celsius projects (22–30 augusti) presenterar Laura Böök sina projekt och konstnärliga praktik på Skånes konstförening.

Laura Böök’s arbete rör sig i gränslandet mellan bildkonst och film. I sitt nya videoverk Gruppen som inte kan sjunga undersöker hon förhållandet mellan den dokumentära och den iscensatta bilden, det underliga i vanligheten och rädslan för att misslyckas. Videoinstallationen är ett utvidgat porträtt och ett ostämt körframträdande. Gruppen som inte kan sjunga är en populär sångkurs på Kalliola medborgarinstitut i Helsingfors. Kursen lockar deltagarna att bli bekanta med sin egen röst och finna glädjen i att sjunga. Laura deltog själv i gruppens verksamhet under ett års tid, utan sångfärdigheter, som de andra deltagarna. Det har varit en väg att förstå hennes egna perfektionism samt en chans att undersöka olika tolkningar av misslyckande i vår kultur. Med en bakgrund i dokumentärfotografi har det även varit viktigt för henne att tänka om porträttets etik och maktförhållanden, samt att försöka hitta en blick som är både öm och direkt. Verket är gjort i samarbete med ljuddesignern Niklas Nybom.

Laura Böök (f. 1986) bor i Helsingfors och arbetar med fotografi, video och text. I sina tidigare verk har hon undersökt teman kring identitet, plats och personligt och kollektivt minne. År 2020 tar hon magisterexamen i fotokonst vid Aalto-universitetet i Helsingfors, där hon också studerat dokumentärfilm. Hon har en kandidatexamen, BA Documentary Photography, från University of South Wales i Storbritannien 2014. Hennes verk har visats på separat- och grupputställningar i Finland och utomlands.

Mer om Laura Böök: cargocollective.com/laurabook

Covid-19
Vi på Skånes konstförening håller oss uppdaterade om Covid-19 och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och beslut. Vi uppmanar våra besökare att: 
– Ha god handhygien.
– Stanna hemma om man har symptom eller känner sig sjuk.
– Hålla avståndet och undvika köer och trängsel.

Tillgänglighet
Skånes konstförenings lokaler är anpassade för personer med fysiska funktionsvariationer. Besök vår hemsida för mer information.

Skånes konstförenings utställningar och program genomförs med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet och ABF.