Vad finns det för färger och former på Sevedsplaneten? Följ med ut på stan och i naturen och undersök vårt närområde! Tillsammans testar vi olika färgtekniker, bygger i lera, experimentera med olika skulptur- och keramiktekniker och undersöker färger och former som kan finnas på Sevedsplaneten.

Välkommen att vara med på konstkollo! Tillsammans experimenterar vi med olika material och tekniker under fem dagar i augusti. Inga förkunskaper krävs och alla kan arbeta på i sitt eget tempo. Aktiviteten är kostnadsfri och det finns material och fika på plats. Kollot ger möjlighet att på ett lekfullt sätt fantisera om en annan tänkbar värld och reflektera över det vi har på jorden.

För vem: 8-13 år
När: 5-9 augusti, kl 12-16
Var: På Skånes konstförening, Bragegatan 15, Malmö / Sevedsplan, Malmö
Att ta med: Oömma kläder som ombyte, matsäck vid några tillfällen

Kostnad: Kostnadsfritt

Tillsammans bygger vi upp en ny värld, Sevedsplaneten, för växter, djur och människor med nya saker, smaker, lukter och figurer.  Konstkollot leds av konstnärerna Nina Jensen och Louise Waite och är en del av projektet Södra Sofielunds Museum på Skånes konstförening.

Anmälan sker genom att skicka ett mail till konstkollo@skaneskonst.se
Och vi kommer at hålla till på Sevedsplan kl 13 om vädret tillåter. Då kommer vi att teckna och måla! Även oanmälda till kollot är välkomna att delta!


Vår verksamhet presenteras med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet, ABF och med stöd av Region Skåne’s ”Ung kraft”-projektbidrag för att göra unga och unga vuxna delaktiga i kulturlivet.