tillhemsidaförsök

Kollektiv läsning
Trampolinhuset, Thoravej 7, Köpenhamn
16.30 – 17.00
Fri entré

Vi måste tyvärr meddela att fredagens läsning på Trampolinhuset har ställts in. Vi återkommer så småningom med ny tid och nytt datum för läsningen.
Håll dig uppdaterad genom att besöka vår hemsida (www.skaneskonst.se), Facebooksida eller genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Som en del av vår pågående utställning ”Behind the Same Façades” genomför konstnärerna Kajsa Dahlberg och Gritt Uldall-Jessen en kollektiv läsning av manuset ”I Godot’s väntrum” i en omarbetad version, på Trampolinhuset i Köpenhamn. Konstnärerna har tillsammans med en arbetsgrupp bestående av personer från Trampolinhuset som befinner sig i asylprocesser arbetat med manuset i relation till frågor om och erfarenheter av väntan. Inte sällan innebär asylprocesser, tänkta som tillfälliga lösningar, istället kroniska tillstånd av väntan på att få bygga en ny tillvaro.

Den kollektiva läsningen av manuset ingår som ett av flera inslag under Trampolinhusets 6 års firande, den 2:e juni 2017.

I utställningen “Behind the Same Façades” på Skånes konstförening ingår konstnärernas verk ”I Godots väntrum”, en feministisk omskrivning av Samuel Beckets berömda pjäs “I väntan på Godot”. “I Godots Väntrum” kombinerar två berättelser som båda relaterar till Samuel Becketts kända pjäs ”I väntan på Godot”.

Den första berättelsen är en pjäs som kombinerar text tagen från Becketts originalmanus med texter ur en dagbok som skrevs under en kvinnohusockupation i Umeå 1983. I utställningsrummet på Skånes visas en affisch som ursprungligen användes under ockupationen och en video av en läsning av verket i Umeå 2011, då Charlotte Nordenfors, Gunilla Nordenfors, Kerstin Norlander (som alla tre deltog i ockupationen 1983), konstnärerna själva och konstnären Malin Arnell framförde texten på Norrlandsoperan.

Mer information om Trampolinhuset: https://www.trampolinehouse.dk/

Mer information om utställningen: http://utv.skaneskonst.se/behind-the-same-facades/