April 18, 2019, kl. 19.00
Skånes konstförening, Bragegatan 15

Välkommen att lyssna på när 7 av de 12 mastersstudenterna i Litterär gestaltning från Akademin Valand i Göteborg blottar sig och sina nyskrivna texter på svenska, danska och norska.

Var med och ta del av den nya nordiska skönlitteraturen i vardande!

Uppläsningar av:
Edgar Corvera
Lina Josefina Lindqvist
Merima Dizdarević
Eva Obelitz Rode
Donia Saleh
Sanna Samuelsson
Sarah Smith Ogunbona

Mastersprogrammet i Litterär gestaltning är en tvåårig författarutbildning i skönlitteratur på svenska, norska och danska på Akademin Valand, Göteborgs Universitet.

Room to Listen–där läsningar ska hända–är en del av utställningen The appearance and disappearance of futures and pasts, en plats för vila och kontemplation inom oroligheter, inom kaotiska ljudreferenser, där soniska strukturer förs samman som mystiska, politiska och livsförändrande. Innan, efter och i pausen under kvällen bjuds du in att utforska rummet, spela en LP-skiva eller kanske ta med en egen skiva och spela upp en låt för oss.  

Edgar Corvera är författare, född i sovjet 1984. Praktiken präglas av internationella relationer och genealogiska undersökningar. Han har även sin bakgrund i musik, film och teater. För närvarande skriver han på en roman och studerar vid masterprogrogrammet i Litterär Gestaltning i Göteborg.

Lina Josefina Lindqvist, född 1980 i Umeå, har studerat vid Lunds Universitets Författarskola. 2016 debuterade hon med romanen Skarv (Norstedts) som tilldelades Norrlands litteraturpris. För närvarande student vid masterprogrammet i Litterär Gestaltning på Valand.

Merima Dizdarević skriver på svenska, engelska och naški. Hennes praktik rör sig huvudsakligen inom skrivande, performance och andra (ofta kollektiva) konstnärliga undersökningar. Just nu skriver hon poesi bunden ihop av vatten och hav.

Eva Obelitz Rode (f. 1989) studerer på Litterär Gestaltning i Göteborg og har tidligere gået på Biskops Arnö författerskole. Til daglig bor hun i København og arbejder med at oversætte tegneseriestriber og graphic novels fra svensk til dansk.

Donia Saleh läser masterprogrammet i Litterär gestaltning på Akademin Valand. Hon har tidigare studerat statsvetenskap och folkhögskolor i skrivande. För nuvarande arbetar hon med ett prosaprojekt med arbetstiteln Ya Leila.

Sanna Samuelsson går för närvarande mastern i Litterär gestaltning på Valand där hon arbetar med ett prosaprojekt om lantbruk och sexualitet. Hon är också kulturskribent, kritiker och har tidigare varit chefredaktör för Bang.

Sarah Smith Ogunbona (f. 1989) er en ridelærer/flyvertinne/resepsjonist/bartender/forfatter fra Oslo. Hun gikk på forfatterstudiet i Bø 2015/16, på Hekseskolen høsten 2016, og går nå på Litterär Gestaltning.


Vår verksamhet presenteras med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet och ABF.