Torsdagen den 28/2, kl. 16-18
Skånes konstförening, Bragegatan 15

Kom på konstworkshops för barn år och experimentera med material och tekniker som keramik, teckning, ansiktsmålning och bakning. Tillsammans bygger vi Sevedsplaneten, en ny värld för växter, djur och människor med nya saker, smaker, lukter och figurer. Workshopen ger möjlighet att på ett lekfullt sätt fantisera om en annan tänkbar värld och reflektera över det vi har på jorden. 

Vi kommer att hålla kostnadsfria konstworkshops för barn varannan vecka under hela våren!

Hur kommer vi se ut på den nya planeten? Vill du smälta in, skrämmas, locka till skratt, se ut som ett djur eller en ny sorts varelse? Vi bygger masker och experimenterar med ansiktsmålning. Kom och prova på, fika och lär känna vår nya konstworkshopverksamhet för barn!

Aktiviteten är kostnadsfri och det finns material och fika på plats. För barn upp till 12 år i vuxens sällskap.   

Våra workshops är en del av projektet Södra Sofielunds Museum som drivs av Skånes konstförening under en tvåårsperiod. Följa projektet på Facebook och Instagram. Skånes konstförening är en plats för konst och kultur i Malmö, beläget i en före detta textilfabrik i området Seved, Södra Sofielund.

Vår verksamhet presenteras med stöd av Region Skåne, Malmö Stad, Kulturrådet, ABF och med stöd av Region Skåne’s ”Ung kraft”-projektbidrag för att göra unga och unga vuxna delaktiga i kulturlivet.